Home

IMG-2383
Natura ne oferă totul. De ce să nu o răsplătim prin conștientizarea problemelor de mediu? Să colectăm selectiv!
Depositphotos_42028675_original
Actual
Depositphotos_28598869_original
Program de transport
Depositphotos_12563163_original
Servicii

ȘTIRI

Cea mai mare colectare selectivă a sticlei din ultima vreme

Deșeurile au ajuns la destinație. Un total de 90 tone de sticlă clasificate drept materiale de ambalare au fost colectate în urma debarasării de toamnă din luna octombrie. Această cantitate excepțională este cu mult peste cea colectată în anii precedenți, anul trecut fiind colectate în total 74 de tone de deșeuri.

În perioada 10-14 octombrie 2022, compania noastră a organizat o colectare selectivă a sticlei atât în Miercurea Ciuc cât și în zonele rurale din împrejurimi. Locuitorii au avut posibilitatea de a schimba deșeurile de sticlă în numerar, suma pe kilogram fiind 30 de bani. Un număr mare de persoane interesate de acest proiect au vizitat punctele de colectare, am preluat deșeurile de la un total de 769 de persoane. Rezultatul colectării sticlei din toamnă este de 90 de tone de deșeuri, care cu siguranță nu vor ajunge în natură.

Deșeurile colectate au fost transportate de compania noastră la centrul de procesare a deșeurilor Green Glass de lângă București, care este cea mai modernă și eficientă fabrică din zonă. Reciclarea deșeurilor de sticlă este o soluție sustenabilă, economisind astfel materii prime valoroase și contribuind semnificativ la protejarea mediului. Persoanele interesate de acest proiect au fost motivate de faptul că am plătit deșeurile pe loc. Primăriile și Consiliile au jucat un rol major în ceea ce privește mobilizarea. Totodată, publicarea/partajarea pe rețelele sociale au ajutat semnificativ promovarea acestui proiect.  
Vă mulțumim pentru cooperare și participare!

Bani pentru sticle

Firma de salubrizare Eco-Csík SRL organizează colectarea selectivă a deșeurilor de ambalaje din sticlă în perioada de 10–14 octombrie 2022.

Cetățenii sunt așteptați în centrul comunelor, respectiv la cele patru puncte de colectare din Miercurea Ciuc – str. Lunca Mare (în locul unde vine   de obicei circul), Șumuleu-Ciuc (vizavi de „Casa de copii”), str. Jigodin, (vizavi cu căminul cultural) și bulevardul Frăției (la intrarea Aleii Copiilor), între orele 10:00 și 15:00.

Puteți valorifica borcanele, sticlele de apă minerală, de vin, de bere, de șampanie, de sirop, borcane de alimente pentru bebeluși, sticle de parfum. Totodată, din cauza procedurii diferite de reciclare nu se acceptă geamuri, oglinzi, becuri, pahare, castroane de sticle termorezistente, ochelari, tuburi de neon, sticle de medicamente.

Înaintea predării sticlelor acestea trebuie să fie curățate și capacele trebuie să fie îndepărtate.

Dacă estimați că o să aveți o cantitate de deșeuri care depășește 500 de kg, vă rugăm să sunați numărul următor pentru programare: 0729 939501.

Programul campaniei:

10. octombrie (luni) – Ciceu, Racu, Siculeni, Mihăileni
11. octombrie (marți) – Sâncrăieni, Sântimbru, Sânsimion, Tușnad
12. octombrie (miercuri) – Leliceni, Ciucsângeorgiu, Păuleni-Ciuc, Lueta
13. octombrie (joi) – Plăieșii de Jos, Cozmeni, Sînmartin
14. octombrie (vineri) – Miercurea Ciuc

Regulamentul campaniei: AICI

DEBARASARE DE PRIMĂVARĂ ÎNTRE 18-31 MAI

Primăria Miercurea-Ciuc, Eco-Csík srl. și SLC Harghita organizează marea debarasare de primăvara între 18-31 mai.

Rugăm locuitorii ca deșeurile rezultate ca urmare a debarasării (obiecte de mobilier, saltele, îmbrăcăminte și încălțăminte, electrice etc.) să le plaseze în fața porții sau la punctul de colectare a deșeurilor în apropiere, după programul următor. NU preluăm deșeuri de construcții, deșeuri verzi și nici deșeuri periculoase!

Deșeurile provenite din debarasare vor fi alese, selectate de către angajații noștri și vor fi reciclate. Astfel obiectele de mobilier, deșeurile electrice, anvelope vor fi reutilizate. Alăturați și dvs. activității de debarasare de primăvară!

Program debarasare de primăvară (zona rurală)
18. mai, miercuri: Sântimbru, Plăieşii de jos
19. mai, joi: Sâncrăieni, Racu
20. mai, vineri: Leliceni
24. mai, marți: Sânsimion, Păuleni-Ciuc
25. mai, miercuri: Miercurea Ciuc, Lueta
26. mai, joi: 
Miercurea Ciuc, Siculeni, Sînmartin
27. mai, vineri: Miercurea Ciuc, Ciucsângeorgiu, Ciceu
30. mai, luni: Miercurea Ciuc, Mihăileni, Tușnad
31. mai, marți: Miercurea Ciuc, Cozmeni

colectarea uleiului alimentar uzat

Ca o inițiativă inedită, în ultimele săptămâni, în Miercurea-Ciuc au fost amplasate, în mod experimental, cinci containere pentru colectarea uleiului alimentar uzat. Marți, 30 noiembrie, a avut loc prima golire a containerelor. În două săptămâni: 3,5 containere de câte 240 de litri au fost umplute cu ulei alimentar uzat. În ultimele zile, pubelele de colectare ale societății Gastrofilter SRL au fost distribuite în încă 10 locații din oraș, astfel că locuitorii pot folosi în total 15 recipiente pentru ulei. Locațiile au fost alese având în vedere siguranța acestora și ușurința accesului. Containerele de ulei pot fi găsite în următoarele locații:

 • Consiliul Județean Harghita (la barieră)
 • Salciei
 • Curtea de Conturi a județului Harghita
 • Casa Municipală de Cultură
 • Fondul Județean de Asigurări de Sănătate Harghita
 • Direcția Financiară Județeană Harghita
 • Intrarea în centrul comercial Nest (lângă tomberoanele de gunoi
 • Sediul poliției
 • Casa Județeană de Pensii Harghita
 • Cartierul Octavian Goga (în spatele magazinului Eurocenter)
 • Cartierul Spicului (la capătul scărilor)
 • Bulevardul Frăției nr. 16 (stație de autobuz)
 • Jigodin (Casa de cultură)
 • Taploca (stația de autobuz de lângă Harmopan)
 • Șumuleu (lângă Casa municipală)

Uleiul de gătit uzat, grăsimea de gătit, uleiul de gătit expirat sau stricat și untul sau margarina topită pot fi introduse în containerul de colectare, sigilate în sticle PET. Uleiul de motor uzat și alți lubrifianți, uleiurile minerale, deșeurile alimentare și alte tipuri de deșeuri nu sunt permise în containere. Încurajăm toată lumea să profite de oportunitatea de a folosi în mod corespunzător containerele de colectare a uleiului, făcând atât mediul nostru, cât și orașul nostru mai curat și mai verde.

reciclarea ramurilor tăiate ale copacilor 

Toaletarea copacilor și a tufișurilor este o activitate de primăvară pe care trebuie să o practicăm în fiecare an pentru ca natura din jurul nostru să respire. Această procedură este importantă pentru plante atât din punct de vedere estetic, cât și fiziologic. În ultimele săptămâni, locuitorii din mediul urban au efectuat această  întreținere, care din cele din urmă a rezultat într-o cantitate mare de deșeuri degradabile. Pe perioada debarasării de primăvară, compania noastră a colectat ramurile strânse și așezate lângă coșurile de gunoi special amenajate.

Conform unui regulament nou, acestea vor fi agregate și inventariate de către autoritățile competente  din silvicultură, iar taxa de inspecție este facturată pe metru cub după încheierea protocolului (acesta este un cost nou obligatoriu, apărut recent). După colectare și sortare, deșeurile de lemn sunt pregătite de colegii noștri și mărunțite cu ajutorul  unui tocător, astfel încât să poată fi reciclate cu ușurință pe parcursul consumului energetic.

Căutăm în permanență cumpărători pentru produsul rezultat, care ar putea să-l  recicleze în mod corespunzător. În cazul în care cunoașteți o oportunitate de valorificare pentru aceste produse, nu ezitați să ne contactați.

CE AR TREBUI SĂ FAC CU DEȘEURILE MELE?

Deșeurile de diferite feluri le colectăm în mod selectiv, dar modalitatea acestora diferă în funcție de unde locuiți.
Vă rugăm, să selectați opțiunea care vi se potrivește!

program de transport

Program
în
Miercurea Ciuc

Program
la
sate

servicii

Colectarea
și transportul
deșeurilor


Activități de măturat, spălat, stropire și întreținerea căilor publice

Deszăpezire și menţinere în funcţiune a căile publice

We do trash removal in timely manner, so you won’t have problems with trash.

Tarife

Operatorul regional de salubrizare Eco-Csík SRL informează clienții, că în baza dispozițiilor OUG nr. 74/2018, al ordinului nr. 109/2007 al Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC), respectiv în temeiul Hotărârii nr. 8/2021 al AIDM Alcsik, începând cu data de 1 ianuarie 2022 tarifele pentru activitatea de colectare al deșeurilor municipale se modifică în felul următor:
Tarife in Miercurea Ciuc
Tarif pentru cei care
NU separă deșeurile
Tarife in sate
Tarif pentru cei care
NU separă deșeurile
Persoane fizice din case particulare:
*preț cu TVA
*preț cu TVA
*preț cu TVA
*preț cu TVA
pubelă 50 l
14,59 lei
23,09 lei
11,73 lei
22,05 lei
pubelă 80 l
28,58 lei
46,18 lei
23,45 lei
44,09 lei
pubelă 120 l
42,58 lei
69,27 lei
35,18 lei
66,14 lei
pubelă 150 l
57,17 lei
92,36 lei
46,90 lei
88,19 lei
pubelă 240 l
92,75 lei
150,09 lei
58,63 lei
110,23 lei
saci de 120 l pentru deșeuri excedentare
17.00 lei
28,00 lei
16,52 lei
26,20 lei
Persoane fizice din blocuri de locuit:
14,24 lei/pers
22,74 lei/pers
Persoane juridice:
155,39 lei/m³
267,20 lei/m³
143,25 lei/m³
193,63 lei/m³
Deșeuri de construcții, vechituri:
178,38 lei/m³
304,60 lei/m³
178,38 lei/m³
304,60 lei/m³

Transportul deșeurilor reciclabile, colectate selectiv şi curat (PET, plastic, carton, hârtie de tipar, metale şi sticle), respectiv deșeurile verzi (crengi, rumeguş, resturi de fructe și legume etc.) în cazul municipiului Miercurea-Ciuc se face gratuit.

*în cazul comunei Lueta colectarea deșeurilor – după modul obișnuit – se întâmplă în saci plastici.

opțiuni de plată

Firma noastră edită factură în fiecare trei luni pentru personane fizice. Pentru persoane juridice edităm factură lunar. Puteți să achitați factura prin transter bancar (cod IBAN Firma noastră emite factură la fiecare trei luni pentru persoane fizice. Pentru persoane juridice emitem factură lunar. Puteți să achitați factura prin transter bancar (cod IBAN: RO34OTPV260000614557RO01), prin plătirea în numerar sau cu card la toate punctele Paypoint sau în fiecare magazin cu terminal Un-doi, la casa Harvíz S.A. (strada Salcâm nr. 1., strada Revoluției din Decembrie nr. 17.), în numerar la expeditorii noștri de factură, sau în cazul persoanelor juridice la sediul clientului pentru personalul nostru autorizat.
 Magazine cu Paypoint
Magazine cu terminal un-doi.
Expeditorii noștri de factură din Miercurea-Ciuc.
Expeditorii noștri și puncte de plată de factură în afara orașului.
Lunile de facturare în afara orașului.

Campanii

Valorificați
deșeurile!

Iskolai szelektív
hulladékgyűjtési
verseny

Üvegek
nagy
beváltása

Cronică verde

Incendiile de pădure: Anul 2019 s-a situat în medie, cu episoade "fără precedent", potrivit Copernicus
curate
Peste 220.000
de hectare de arii naturale protejate în Harghita


De ce nu este
funcţional
sistemul de
gestionare a
deşeurilor din
judeţ, la trei ani de
la inaugurarea
Centrului de la
Remetea?

Posturi vacante

ECO-CSiK SRL ANGAJEAZĂ

Consilier juridic

Cei interesați pot să se prezinte de luni până joi între orele 8-14, vineri între orele 8-12 la secretariatul de la punctul de lucru din Miercurea Ciuc, str. Salcâm nr. 1, având asupra lor o copie de pe cartea de identitate, un CV și o cerere de angajare, sau pot trimite aceste documente prin email la adresa office@ecocsik.ro.
Pentru informații suplimentare puteți suna la nr. de telefon 0734 772 714.
 
ECO-CSiK SRL ANGAJEAZĂ

Șofer cat. C

Cei interesați pot să se prezinte de luni până joi între orele 8-14, vineri între orele 8-12 la secretariatul de la punctul de lucru din Miercurea Ciuc, str. Salcâm nr. 1, având asupra lor o copie de pe cartea de identitate, un CV și o cerere de angajare, sau pot trimite aceste documente prin email la adresa office@ecocsik.ro.
Pentru informații suplimentare puteți suna la nr. de telefon 0734 772 714.
 
ECO-CSiK SRL ANGAJEAZĂ

Șofer cat. B

Cei interesați pot să se prezinte de luni până joi între orele 8-14, vineri între orele 8-12 la secretariatul de la punctul de lucru din Miercurea Ciuc, str. Salcâm nr. 1, având asupra lor o copie de pe cartea de identitate, un CV și o cerere de angajare, sau pot trimite aceste documente prin email la adresa office@ecocsik.ro.
Pentru informații suplimentare puteți suna la nr. de telefon 0734 772 714.
 
ECO-CSiK SRL ANGAJEAZĂ

lucrător pentru salubrizare

Cei interesați pot să se prezinte de luni până joi între orele 8-14, vineri între orele 8-12 la secretariatul de la punctul de lucru din Miercurea Ciuc, str. Salcâm nr. 1, având asupra lor o copie de pe cartea de identitate, un CV și o cerere de angajare, sau pot trimite aceste documente prin email la adresa office@ecocsik.ro.
Pentru informații suplimentare puteți suna la nr. de telefon 0734 772 714.
 
ECO-CSiK SRL ANGAJEAZĂ

încărcător-descărcător 

Cei interesați pot să se prezinte de luni până joi între orele 8-14, vineri între orele 8-12 la secretariatul de la punctul de lucru din Miercurea Ciuc, str. Salcâm nr. 1, având asupra lor o copie de pe cartea de identitate, un CV și o cerere de angajare, sau pot trimite aceste documente prin email la adresa office@ecocsik.ro.
Pentru informații suplimentare puteți suna la nr. de telefon 0734 772 714.
 
Telefon:

+40-737 026869

Adresa:

Str. Salcâm, Nr. 1, Miercurea-Ciuc, județul Harghita