Kampányok

Kampányok

Értékesítse hulladékait!

A majdnem végleges adatok szerint hozzávetőleg 65 tonna üveget váltottak be a cégünk által szervezett október 8–12-i, újrahasznosítást szolgáló kampány során. Ezzel rekord született: korábban sosem volt példa rá, hogy a Csíki-medencéből ilyen nagy mennyiségű üveg hulladékot indítsanak útnak újrahasznosítás céljából.

Hozzávetőleg 65 tonna üveget váltottak be a cégünk által szervezett október 8–12-i, újrahasznosítást szolgáló kampány során. Ezzel rekord született: korábban sosem volt példa rá, hogy a Csíki-medencéből ilyen nagy mennyiségű üveg hulladékot indítsanak útnak újrahasznosítás céljából. Köszönjük szépen a lakosságnak a kezdeményezésbe való bekapcsolódást, médiapartnereinknek pedig a népszerűsítést!

A kampány alatt készült fotókat az ide kattintva lehet megtekinteni.

iskolai szelektív hulladékgyűjtési verseny

A csíkszeredai Xantus János Általános Iskola nyerte meg a kéthónapos iskolai szelektív hulladékgyűjtési versenyünket, amelyet március végén hirdettünk meg Csíkszereda Polgármesteri Hivatalával közösen. A lövéteiek és a szintén csíkszeredai Nagy Imre Általános Iskola diákjai is új tárolóedényekkel gazdagodtak.

Összesen 14,5 tonna szelektív hulladék gyűlt össze a hulladékgazdálkodási vállalatunk szolgáltatási területén levő iskolákban a március 25-én kezdődött és május 24-én zárult iskolák közti versenyen.

A környezettudatossági verseny keretében a csíkszeredai Nagy Imre Általános Iskola diákjai gyűjtötték a legtöbb újrahasznosítható hulladékot (közel 3,5 tonnát), a létszámarányos visszaosztás után kialakult sorrendben azonban a Xantus János Általános Iskola diákjai bizonyultak a legügyesebbeknek: átlagosan 6,51 kg hulladékot gyűjtöttek fejenként. A lövétei Székely Mózes Általános Iskolában a tanulók átlagosan 4,72 kg hulladékot, a már említett Nagy Imre diákjai pedig 4,15 kg-t gyűjtöttek.

Az így kialakult sorrend alapján e három iskolát a szelektív gyűjtést elősegítő kültéri tárolókkal díjazza az Eco-Csík: egy-egy 1100 literes edényben műanyagot, papírt és fémet gyűjthetnek, egy-egy 240 literes kukába pedig az üveget dobhatják. Folyosóra helyezhető kis méretű tárolókkal gazdagodik ugyanakkor a többi iskola, amely részt vett a versenyben

A két hónap alatt 19 tanintézmény 37 alegységének 8010 tanulója gyűjtötte a hulladékot. Köszönjük nekik és pedagógusaiknak az igyekezetet! Köszönjük, hogy ezáltal környezettudatos nemzedék nevelkedik, és kérjük, folytassák a hulladékok szelektív gyűjtését!

Üvegek nagy beváltása

Várakozásainkat felülmúló mennyiségben gyűlt üveg hulladék a Csíkszereda Polgármetseri Hivatalával közösen szervezett június 27-i üveggyűjtésünk alkalmával: a csíkszeredai és környékbeli lakosok jóvoltából 46 tonna üveget hasznosítanak újra.

Először próbálkoztunk azzal, hogy készpénzt fizetünk a csomagolóanyagnak minősülő, hulladékká vált üvegért. A kilónként 40 bani talán nem sok, de a lakosság is megértette, hogy mégis előnyös kapni érte egy kis pénzt, mint fizetni az elszállításáért.

A négy gyűjtőpontnál már nyitás előtt sorban álltak az emberek, és zárásig folyamatos volt az üvegek leadása. Volt, aki néhány kilót hozott, és olyan is akadt, aki tonnákat. Így végül 46 tonna üveg gyűlt össze, azaz három teherautónyi hulladék – és hétfőn még ez is kiegészülhet, mert nagy mennyiség leadására előjegyzést igényeltek. Nagyon fontos tudniuk: a hulladékot a GreenGlass Recycling Rt. újrahasznosítja.

Köszönjük, hogy aktívan részt vettek az üveggyűjtésben, és máris arra buzdítjuk, hogy kezdjenek gyűjteni az őszi üvegbeváltásra!

Néhány fotó a kampányról