Actual

BANI PENTRU STICLE – PRIMĂVARĂ

Firma de salubrizare Eco-Csík SRL organizează colectarea selectivă a deșeurilor de ambalaje din sticlă în perioada de 13–17 aprilie 2021.

Cetățenii sunt așteptați în centrul comunelor, respectiv la cele patru puncte de colectare din Miercurea Ciuc – str. Lunca Mare (în locul unde vine   de obicei circul), Șumuleu-Ciuc (vizavi de „Casa de copii”), str. Jigodin, (vizavi cu căminul cultural) și bulevardul Frăției (la intrarea Aleii Copiilor), între orele 10:00 și 15:00.

Puteți valorifica borcanele, sticlele de apă minerală, de vin, de bere, de șampanie, de sirop, borcane de alimente pentru bebeluși, sticle de parfum. Totodată, din cauza procedurii diferite de reciclare nu se acceptă geamuri, oglinzi, becuri, pahare, castroane de sticle termorezistente, ochelari, tuburi de neon, sticle de medicamente.
Înaintea predării sticlelor acestea trebuie să fie curățate și capacele trebuie să fie îndepărtate. Purtarea măștilor de protecție și păstrarea distanței de 1,5 m este obligatorie!

Dacă estimați că o să aveți o cantitate de deșeuri care depășește 500 de kg, vă rugăm să le predați la sediul nostru (Miercurea Ciuc, str. Salcâm nr. 1) și nu la punctele de colectare, în data de 19, 20 sau 21 aprilie până la ora 11:00, și banii veți primi la casierie.

Anul trecut în urma celor două campanii de colectare organizate de societatea noastră au fost transportate la reciclare aproximativ 133,5 de tone de deșeuri din sticlă.

Programul campaniei:

  • 13. aprilie (marți) – Ciceu, Racu, Siculeni, Mihăileni
  • 14. aprilie (miercuri) – Sâncrăieni, Sântimbru, Sânsimion, Tușnad
  • 15. aprilie (joi) – Leliceni, Ciucsângeorgiu, Păuleni-Ciuc, Lueta
  • 16. aprilie (vineri) – Plăieșii de Jos, Cozmeni, Sînmartin
  • 17. aprilie (sâmbătă) – Miercurea Ciuc

DEBARASARE DE PRIMĂVARĂ ÎNTRE 18-31 MARTIE

Rugăm locuitorii ca deșeurile rezultate ca urmare a debarasării (obiecte de mobilier, saltele, îmbrăcăminte și încălțăminte, electrice etc.) să le plaseze în fața porții sau la punctul de colectare a deșeurilor în apropiere, după programul următor. NU preluăm deșeurile din construcții și nici deșeurile verzi!

Deșeurile provenite din debarasare vor fi alese, selectate de către angajații noștri și vor fi reciclate. Astfel obiectele de mobilier, deșeurile electrice, anvelope vor fi reutilizate. Alăturați și dvs. activității de debarasare de primăvară!

Program debarasare de primăvară 
18. martie., joi: SÎNMARTIN, SICULENI
19. martie., vineri: CIUCSÂNGEORGIU, CICEU
22. martie., luni: TUȘNAD, MIHĂILENI
23. martie. marți: COZMENI
24. martie., miercuri: SÂNTIMBRU, PLĂIEȘII DE JOS
25. martie., joi: MIERCUREA CIUC, SÂNCRĂIENI, RACU
26. martie., vineri: MIERCUREA CIUC, LELICENI
29. martie., luni: MIERCUREA CIUC
30. martie., marți: MIERCUREA CIUC, SÂNSIMION, PĂULENI-CIUC
31. martie., miercuri: MIERCUREA CIUC, LUETA

133,5 TONE DE STICLE NU MAI AJUNG ÎN ALBII, PĂDURI

Peste așteptări, cu ocazia colectării selective a deșeurilor de ambalaje din sticlă s-a adunat 133,5 tone de deșeuri: în Miercurea Ciuc am adunat 59,1 tone, iar în sate s-au predat 74,4 tone. În mobilizarea cetățenilor ne-au ajutat mult primăriile și consilierii locali.

Soceatatea noastră a organizat o campanie de colectare selectivă a deșeurilor de ambalaje din sticlă între 3–7 noiembrie – din cauza pandemiei, singura în acest an. Anul trecut am preluat 115 tone în două campanii, iar acum prin intermediul unei singure campanii am preluat 133,5 tone.

În mediul rural au fost predate 74,4 tone de sticle de la 746 de persoane. Cele mai mari cantități au fost adunate în Ciucsângeorgiu (9.5 tone), în Sânsimion (8,1 tone) și în Sâncrăieni (6,8 tone).

În municipiul Miercurea Ciuc, 405 de persoane au predat 59,1 tone de deșeuri.

Secretul succesului campaniei este plata pe loc și faptul ca cetațenii au așteptat cu nerăbdare  campania, precum și mobilizarea primăriilor și consilierilor locali. Promovarea campaniei pe rețele de socializare ne-au ajutat de asemenea, foarte mult. Mulțumim pentru colaborare și mulțumim pentru participare!

Cel mai probabil vom organiza următoarea colectare a deșeurilor din sticlă în primăvara anului viitor.
11 noiembrie 2020., Miercurea Ciuc

Bani pentru sticle

Firma de salubrizare Eco-Csík SRL organizează colectarea selectivă a deșeurilor de ambalaje din sticlă în perioada de 3–7 noiembrie 2020. Dacă restricțiile nu o vor interzice, pe toate aria de delegare – în Miercurea Ciuc și în 15 de comune din împrejurime – oricine poate preda sticle și va primi 30 de bani după fiecare kilogram predat.

Ediția din primăvară a colectării selective a deșeurilor de ambalaje din sticlă s-a anulat din cauza restricțiilor, dar sperăm că ediția din toamnă va avea loc. Societatea noastră are intenția de a organiza campania pe parcursul primei săptămâni a lunii noiembrie. Reprezintă o noutate importantă faptul că banii se vor plăti pe loc: 30 bani/kg.

Cetățenii sunt așteptați în centrul comunelor, respectiv la cele patru puncte de colectare din Miercurea Ciuc – str. Lunca Mare (în locul unde vine   de obicei circul), Șumuleu-Ciuc (vizavi de „Casa de copii”), str. Jigodin, (vizavi cu căminul cultural) și bulevardul Frăției (la intrarea Aleii Copiilor), între orele 10,00 și 15,00.

Puteți valorifica borcanele, sticlele de apă minerală, de vin, de bere, de șampanie, de sirop, borcane de alimente pentru bebeluși, sticle de parfum. Totodată, din cauza procedurii diferite de reciclare nu se acceptă geamuri, oglinzi, becuri, pahare, castroane de sticle termorezistente, ochelari, tuburi de neon, sticle de medicamente.

Înaintea predării sticlelor acestea trebuie să fie curățate și capacele trebuie să fie îndepărtate. Purtarea măștilor de protecție și păstrarea distanței de 1,5 m este obligatorie!

Dacă estimați că o să aveți o cantitate de deșeuri care depășește 500 de kg, vă rugăm să le predați la sediul nostru (Miercurea Ciuc, str. Salcâm nr. 1) și nu la punctele de colectare, în data de 9 sau 10 noiembrie (luni sau marți) până la ora 11:00, și banii veți primi la casierie.

Anul trecut în urma celor două campanii de colectare organizate de societatea noastră au fost transportate la reciclare aproximativ 115 de tone de deșeuri din sticlă.

Programul campaniei:

  • 3 noiembrie, marți: Ciceu, Siculeni, Racu, Mihăileni
  • 4 noiembrie, miercuri: Sâncrăieni, Sântimbru, Sânsimion, Tușnad
  • 5 noiembrie, joi: Leliceni, Ciucsângeorgiu, Păuleni-Ciuc, Lueta
  • 6 noiembrie, vineri: Plăieșii de Jos, Cozmeni, Sânmartin
  • 7 noiembrie, sâmbătă: Miercurea Ciuc (str. Lunca Mare, Șumuleu-Ciuc, str. Jigodin, b-dul Frăției)

27 octombrie 2020

Digitalizarea câștigă teren în toate segmentele vieții noastre și nu face excepție nici plata facturilor. Situația pandemică a dat un impuls plăților prin transfer bancar, astfel trebuie să precizăm câteva aspecte.

 

Ați plăti cu transfer bancar? Citiți ghidul nostru!

Dacă plătiți facturile prin transfer bancar – ori prin virament on-line banking, ori personal la banca dvs. – cel mai important este transmiterea datelor de identificare corespunzătoare. În cazul firmei Eco-Csík cea mai importantă dată este codul abonat, pe care îl regăsiți în colțul din dreapta sus al facturii. Prin codul unic putem identifica beneficiarul serviciului, adresa de domiciliu și adresa serviciului. Fără comunicarea acestuia vom lucra cu posibilități de eroare.

Tranzacția ar fi și mai exactă, dacă ne-ați comunica și numărul facturii.

Dacă cele două date sunt trecute în câmpul „detalii plată”, „mențiune” etc., contabilitatea ar lucra fără dubii.

În ilustrația alăturată am indicat cu diferite culori locul datelor pe facturi.

Pentru informații suplimentare puteți contacta pagina de Facebook a firmei Eco-Csík, adresa de e-mail office@ecocsik.ro, respectiv numărul de telefon 0737–026869.

17 septembrie 2020

S-au predat 34,5 metri cubi de deșeuri

Mult mai mult decât ne-am așteptat, aproape 35 mc de deșeuri au fost predate de către clienții noștri cu ocazia preluării gratuite a deșeurilor în luna septembrie.

În prima zi de luni a fiecărei luni preluăm gratuit deșeurile reciclabile – serviciul a fost lansat în luna februarie, dar datorită pandemiei a fost sistat până în luna august, când am preluat 17 mc de deșeuri. Astăzi, 7 septembrie, am preluat 34,5 mc, cantitate care depășește așteptările și care a umplut două camioane.

Deșeurile au fost predate de 35 persoane (33 din Miercurea-Ciuc). Au fost colectați 6 mc de deșeuri electrice, 2,5 mc de sticle și 26 mc alte deșeuri (mobiliere, plastic, carton). Deșeurile vor fi sortate și apoi le vom trimite pentru reciclare.

Vă mulțumim pentru promovare și pentru participare! Vă așteptăm din nou în data de 5 octombrie 2020.

 

7 septembrie 2020

Puteți solicita saci și prin facebook!

Operatorul regional Eco-Csík SRL are intenția de a servi cât mai eficient pe clienții care fac eforturi pentru colectarea selectivă a deșeurilor.

Le atragem atenția celor care locuiesc în case particulare, că

1) Saci transparenți pentru colectarea deșeurilor din plastic, metal, hârtie, sticlă,

respectiv

2) Saci verzi destinate colectării deșeurilor verzi (exclusiv pentru locuitorii municipiului Miercurea Ciuc)
Se pot solicita oricând în timpul programului cu publicul de la sediul nostru (str. Sălciei nr. 1), sau pe pagina de facebook a firmei. Vă mulțumim pentru colectarea selectivă!

7 august 2020

S-au predat mai ales deșeuri electronice

După o pauză de patru luni, în data de 3 august am repornit serviciul de preluare gratuită a deșeurilor în curtea sediului nostru.

De la 22 de persoane am preluat 17 m3 de deșeuri, în mare parte electronice, iar am primit și sticlă în mare cantitate. Sticlele vor fi transportate în stare întreagă până la fabrica de reciclare, celelalte tipuri vor fi resortați.

Într-o singură zi am avut prilejul de a prelua o cantitate de deșeuri care umplă un camion. Mulțumim cliențiilor noștri!

Următoarea ocazie sperăm că va fi în data de 7 septembrie 2020.

Preluarea gratuită a deșeurilor, relansată

Începând de luna august, clienții noștri iarăși vor avea oportunitatea de a preda gratuit deșeurile voluminoase și reciclabile.

Firma noastră relansează serviciul sistat din cauza răspândirii noului coronavirus COVID-19. Astfel în prima zi de luni a lunii august, adică în data de 3 august 2020, între orele 8–15, preluăm deșeurile care în mod obișnuit colectăm în cadrul acțiunilor de debarasare.
În afară de vechituri mai preluăm și deșeurile din plastic, metal, hârtie și carton, precum și deșeurile de ambalaje din sticlă (sticle de apă minerală, de băuturi, de hrană pentru bebeluși, de parfum, borcane). Punctul de preluare este în curtea sediului nostru din Miercurea Ciuc, strada Salcâm nr. 1.

Atenție: NU preluăm aici deșeuri biodegradabile, deșeuri provenite din construcții și deșeuri periculoase.

Deșeurile predate vor fi luate în evidență la intrarea în curte. Pentru predare aveți nevoie de a prezenta cartea de identitate.

Despre deșeurile exedente

Vă reamintim că colectarea deșeurilor se desfășoară conform contractelor: mărimea containerelor este prestabilită, deci nu suntem în măsură să transportăm deșeuri excedente.

Cantitățile care nu încap în containere pot fi transportate astfel:

1. Aveți posibilitatea de a cumpăra saci în acest scop de la firma noastră. Sacii trebuie plasați în fața porții în ziua de transport obișnuit. 

2. Aveți posibilitatea să comandați transport special, 

din Miercurea Ciuc accesând: http://ecocsik.ro/wp-content/uploads/2020/02/megrendelo_csikszereda_2020_02_03.pdf

iar din comune accesând: http://ecocsik.ro/wp-content/uploads/2020/02/megrendelo_falvak_2020_02_03.pdf 

Dacă doriți să comandați un container mai mare puteți să o faceți accesând acest formular: http://ecocsik.ro/wp-content/uploads/2020/02/szerzodesmodositas_2020_02_18.pdf

Angajații noștri își fac datoria și atunci când nu colectează deșeurile excedente plasate neregulamentar. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Informații suplimentare: 0737–026869; www.ecocsik.ro

Încă nu organizăm preluarea gratuită a deșeurilor

Noul coronavirus se răspândește într-un ritm îngrijorător în Miercurea Ciuc și în zona din jurul municipiului. În aceste circumstanțe organizarea unui eveniment de preluarea gratuită a deșeurilor la începutul lunii iunie ar fi un act iresponsabil. Sistarea serviciului rămâne în vigoare, până când nu informăm despre reluarea activității.

Organizarea lunară a acțiunii de preluarea gratuită a deșeurilor era intenția hotărâtă a firmei noastre. Având în vedere noua perioadă pe care o traversăm, ne-am hotărât să amânăm din nou acțiunea. Astfel, nu vom organiza în luna iunie nici colectarea sticlelor.
Deciziile au fost luate preventiv având în vedere siguranța angajaților și clienților noștri.
Vă mulțumim pentru înțelegere și pentru răbdare!

Debarasare în mediul rural: cantitate imensă!

Față de anii precedenți am ridicat mult mai multe de deșeuri provenite din debarasare în mediul rural: 232 de tone! Astfel, deșeurile colectate nu vor ajunge în pădurile sau în malurile pâraielor, ci vor fi reciclate.

În partea a doua a lunii aprilie firma noastră de salubritate a organizat acțiunea de debarasare de primăvară în mediul rural. Ne-au sprijinit în mobilizarea populației și consilierii locali, iar locuitorii au profitat de ocazie. Am strâns în totalitate 232 de tone de deșeuri – cantitate aproape dublă față de anii precedenți. 40 de tone au fost deșeuri electrice, 192 de tone alte tipuri de deșeuri provenite din debarasare (mai ales mobilier și anvelope).

Mulțumim pentru mobilizare și pentru colaborare. La toamnă ne dorim să organizăm o activitate similară!

CURĂȚENIA GENERALĂ DE PRIMĂVARĂ ÎN CIFRE

Pe parcursul curățeniei generale de primăvară am colectat 147 tone de deșeuri stradale și aproape 500 mc de deșeuri verzi. Am obținut aceste cifre într-o perioadă, când colaborarea cu locuitorii era una foarte dificilă din cauza stării de urgență.

 

Campania comună de înfrumusețare – a Primăriei Municipiului Miercurea Ciuc şi a firmei de salubrizare Eco-Csík SRL – a municipiului a durat aproape patru săptămâni din cauza ninsorii. S-au colectat 147 tone de deșeuri stradale și s-au ridicat 482 tone de deșeuri verzi în urma acțiunii de curățenie generală de primăvară.

Cifrele sunt mult mai scăzute față de cele din anul trecut. Una dintre motivele este, că acum nu au avut loc demolări de garaje, şi din cauza restricţiilor impuse de starea de urgenţă, populaţia nu a putut participa cu efortul obişnuit, cum ar fi tăierea crengilor, curățirea zonelor verzi în jurul blocurilor de locuit etc. Totuși, cifra pentru deşeuri verzi colectate a fost depăşit faţă de anul 2018 (325 tone).

Mulțumim locuitorilor pentru colaborare, în urma efortului comun străzile și spațiile publice sunt mai curate și mai organizate în Miercurea-Ciuc!

Colectarea deșeurilor din sticlă se amână, nu și activitatea de debarasare

Președintele Klaus Johannis în data de 6 aprilie 2020 a declarat că starea de urgență va fi prelungită cu încă o lună. Având în vedere restricțiile de circulație și deplasării nu putem organiza activitatea de  colectare a ambalajelor din sticlă. Însă, la finele lunii aprilie vom organiza debarasarea de primăvară și în mediul rural.

 

Firma noastră de salubritate a avut intenția de a organiza și în acest an de două ori colectarea ambalajelor din sticlă, dar pandemia coronavirus a zădărnicit planul nostru. Nu va fi organizată de partenerul nostru nici colectarea deșeurilor electronice, planificată a avea loc în paralel cu inițiativa noastră.

Din fericire, starea de urgență nu va afecta activitatea de debarasare de primăvară care a avut loc în Miercurea Ciuc în paralel cu activitatea de curățenie generală.  În cazul localităților din mediul rural, începând din data de 17 aprilie, vom organiza această activitate. Ca urmare a stării de urgență, nici serviciul de preluare gratuită a deșeurilor în curtea firmei noastre, disponibil în prima zi de luni a fiecărei lunii, nu va fi disponibil nici în luna mai.

Rugăm locuitorii ca deșeurile rezultate ca urmare a debarasării (obiecte de mobilier, saltele, îmbrăcăminte și încălțăminte etc.) să le plaseze în fața porții în dimineața ultimei zile de transport din lună. Atenție: nu preluăm deșeurile din construcții și nici deșeurile verzi! Programul de transport a deșeurilor din mediul rural îl găsi pe pagina noastră de web (http://ecocsik.ro/wp-content/uploads/2020/01/videk2020_hu.jpg).

 

Mulțumim pentru colaborare!

Anunț de interes public

​Vă informăm că pentru diminuarea riscului de contaminare cu coronavirus, începând cu data de 30 martie 2020, luni, angajații noștri nu mai distribuie personal facturile emise. Acestea vor fi regăsite în cutia poștală sau vor fi prinse pe poartă.

Pentru achitarea facturilor propunem următoarele posibilități:
1. prin transfer bancar (cod IBAN: RO34 OTPV 2600 0061 4557 RO01)
2. prin casieriile Harvíz:
a) str. Salcâm nr. 1. luni–vineri: între orele 8:00–9:00
b) str. Revoluției din Decembrie: luni–joi: între orele 16:00–17:00; vineri: între orele 9:00–10:00
3. în magazinele care au instalate terminale PayPoint sau un-doi.

Menționăm că serviciile societății de colectare și transport al deșeurilor se efectuează după programul obișnuit.

Vă mulțumim pentru înțelegere!

Se începe curățenia generală de primăvară

Anul acesta în ultima săptămână a lunii martie se desfășoară curăţenia generală de primăvară în organizarea Primăriei Municipiului Miercurea Ciuc și a operatorului regional de salubritate, Eco-Csík Srl. În cadrul acțiunii în fiecare stradă al municipiului va fi efectuată curăţenia generală, rezultatul căruia depinde și de colaborarea locuitorilor din Miercurea Ciuc.

UPDATE 3 (1 aprilie):

Programul suplimentar al curățeniei generale de primăvară:

Cu restricții de circulație:

6 aprilie, luni: P-ţa Libertăţii, str. Vörösmarty Mihály şi Mihai Eminescu

7 aprilie, marți: B-dul Timişoarei II.

8 aprilie, miercuri: strada Revoluției din decembrie

 

Fără restricții de circulație:

7 aprilie, marți: zona Șumuleu – strada Szék și străzile adiacente

8 aprilie, miercuri: zona Cioboteni – strada Kájoni János și străzile adiacente

Curățenia se desfășoară între orele 13.00–20.00. În cazul modificării programului vom anunța din timp cetățenii.

UPDATE 1 (23 martie): Datorită condițiilor meteorologice nefavorabile, începând de astăzi, 23 martie suspendăm activitatea de curățenie generală a municipiului Miercurea Ciuc. Cel mai probabil vom relua activitatea în data de 26 martie, cu programul anunțat anterior. Străzile și cartierele în cazul cărora curățenia se amână, vor fi curățate după data de 3 aprilie. Totodată, în cazul caselor private debarasarea nu se amână: începând de 25 martie, miercuri vom ridica deșeurile provenite din debarasare, așezate în fața porților. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Premergător perioadei de 16 martie – 3 aprilie, planificată pentru desfășurarea acțiunii, precum și în timpul acesteia, echipele de lucru ale primăriei vor executa ajustarea coronamentelor copacilor, lucrările de întreținere ale spațiilor verzi și curățarea canalelor pluviale. De asemenea vor repara mobilierul stradal (bănci, ghene, coșuri, garduri) și terenurile de joacă, și vor înlocui sau revopsi indicatoarele de circulație deteriorate.

Rugăm cu respect locatarii municipiului să organizeze curăţirea zonelor verzi în jurul blocurilor de locuit, respectiv în fața caselor particulare și sediilor de firme, instituții. Deşeurile verzi provenite din această acţiune se vor depozita separat de deșeurile menajere pe lângă punctele de colectare a deşeurilor, şi vor fi transportate de către Primăria Municipiului Miercurea Ciuc.

În perioada curățeniei generale de primăvară se va derula și un program de debarasare (25–31 martie) în cadrul căreia locuitorii vor avea ocazia de a renunța în mod civilizat la diferitele obiecte de uz casnic, mai mari care nu mai pot fi utilizate. În cartierele dominate de blocurile multietajate, locuitorii sunt rugați să depoziteze deșeurile lângă punctele de colectare a deșeurilor menajere (dacă e posibil înaintea perioadei în care se desfășoară acțiunea de curățenie generală), iar cei care locuiesc în case particulare sunt rugați să plaseze aceste deșeuri în fața porții în acele zile în care deșeurile menajere sunt de altfel transportate.

Totodată, ca acţiunea de curăţenie să fie cât mai eficientă, rugăm locuitorii urbei să vină în ajutorul grupurilor de muncă, care vor efectua curăţenia, prin a nu parca pe domeniile publice închise circulației în zilele, respectiv în străzile menţionate. Deși curățarea propriu-zise începe de la ora 13:00, transportarea autovehiculelor parcate pe locațiile curățării va începe de la ora 9:00.

În cazul în care starea vremii împiedică activitatea de pe o anumită stradă, lucrările vor fi reprogramate după 4 aprilie, în ordinea planului inițial.

UPDATE 2 (30 martie): Dezinfectăm străzile

Vă informăm, că pentru combaterea răspândirii COVID-19, curățenia generală de primăvară se continuă cu apă clorurată. Pe parcursul zilelor următoare vom dezinfecta pe toate străziile al municipiului.

Concurs de colectare selectivă a deșeurilor

Cu scopul de a reduce cantitatea deșeurilor și a educării în spiritul conservării/protejării naturii, firma noastră a anunțat un concurs inter-școlar de colectare selectivă a deșeurilor. Concursul a fost organizat pentru prima dată în anul trecut, elevii colectând aproape 15 tone de deșeuri reciclabile. În acest an, la acțiune au aderat și grădinițe.

Școlile, liceele, grădinițele aflate pe aria de deservire a firmei au primit deja invitația și formularul de înscriere, și au posibilitatea de înscriere până la 27 februarie. Concursul începe în data de 2 martie și durează aproape trei luni, până la 29 mai. Elevii și preșcolarii pot preda deșeuri din material plastic, hârtie/carton, metal și sticlă. Deșeurile vor fi adunate în saci sau recipienți asigurate de către firma Eco-Csík, iar câștigătorii vor fi stabiliți după cantitatea colectată în proporție cu numărul elevilor/preșcolarilor din instituții.

Cele mai harnice școli, licee sau grădinițe vor fi premiate cu recipiente mari, exterioare de colectare a deșeurilor, iar toate instituțiile participante vor primi pubele sau coșuri de gunoi pentru folosință interioară.

Oportunitate lunară de predarea vechiturilor

Informăm locuitorii, că începând cu luna februarie, aveți oportunitatea de a preda gratuit deșeurile voluminoase și reciclabile. De acum încolo în prima zi de luni în fiecare lună, între orele 8–15, preluăm deșeurile pe care în mod obișnuit le colectăm în cadrul acțiunilor de debarasare. În afară de vechituri mai preluăm și deșeurile din plastic, metal, hârtie și carton, precum și deșeurile de ambalaje din sticlă (sticle de apă minerală, de băuturi, de hrană pentru bebeluși, de parfum, borcane). Punctul de preluare este în curtea sediului nostru din Miercurea Ciuc, strada Salcâm nr. 1. Atenție: NU preluăm aici deșeuri biodegradabile, deșeuri provenite din construcții și deșeuri periculoase. Deșeurile predate vor fi luate în evidență la intrarea în curte. Pentru predare aveți nevoie de a prezenta cartea de identitate (original sau o copie). Data următoarei zile de preluare a deșeurilor este luni 3 februarie.

La sfârșit de An un website Nou!

Probabil cititorii noștrii mai vechi au observat că avem o pagină web nouă. Era timpul și pentru o schimbare, pentru că pagina veche nu mai corespundea noilor cerințe care au apărut odată cu smartphone-urile și tabletele.
Site-ul încă nu este complet, dar scopul nostru este aproape îndeplinit: pagina este agreabilă atât pe PC, cât și pe tabletă, iar datele și știrile cele mai importante și interesante pentru clienții noștri sunt deja accesibile.
Conținutul paginii vechi este accesibil pe linkul www.ecocsik.ro/old.
Le dorim cititorilor noștri un timp util petrecut pe pagina noastră!

Valorificați deșeurile!

Primăvara trecută am colectat mai mult de 50 tone de sticlă reciclabilă mulțumită cetățeniilor ciucani. Reluăm campania noastră: între 8 și 12 octombrie, în parteneriat cu primăriile, firma noastră organizează campanie pentru colectarea ambalajelor de sticlă, respectiv SLC SRL organizează acțiunea de colectare deșeuri electronice. Se acordă 0,40 de lei pentru fiecare kilogram de ambalaje din sticlă curate, respectiv cupoane valorice de 10 și de 20 lei, și tombolă pentru aparate electrice.

Ce și cum?

Acceptăm orice fel de sticlă de ambalaj: borcane, sticle de apă minerala, de vin, de bere, de șampanie, de sirop, borcane de alimente pentru bebluși, sticle de parfum. Nu se acceptă geamuri, oglinzi, becuri, castroane de sticle termorezistente, ochelari, tuburi de neon, sticle de medicamente.

Vă rugăm să spălați sticlele și să îndepărtați capacurile. Colectați-le în saci transparenți.

Pentru electronice mari (mașini de spălat rufe sau vase, uscătoare de haine, sisteme de ventilație, frigidere, congelatoare) primiți vouchere de 20 lei, iar pentru aragaze și încălzitoare mari de apă SLC SRL vă oferăvouchere de valoare de 10 lei. Pemtru celelalte tipuri de aparate care funcționează cu energie electrică sau baterie primiți tombole. Tragerea la sorți va avea loc în ziua colectării din Miercurea-Ciuc, la ora 17:30. Pentru informații suplimentare legat de colectarea electronicelor sunați la numărul de telefon 0741–233257 sau la 0800–444800.

Locații și date

Colectarea se desfășoară în punctele amplasate în centrele comunelor și în Miercurea-Ciuc, după programul următor:

8 octombrie: Ciceu, Siculeni, Racu, Mihăileni

9 octombrie: Sâncrăieni, Sântimbru, Sânsimion, Tușnad

10 octombrie: Leliceni, Ciucsângeorgiu, Păuleni-Ciuc, Lueta

11 octombrie: Sânmartin, Cozmeni, Plăieșii de Jos

12 octombrie: Miercurea-Ciuc (str. Lunca Mare, Șumuleu-Ciuc, str. Jigodin, b-dul Frăției)

La fiecare punct de colectare acțiunea se desfășoară între orele 10 și 17. Plata se face la sediul firmei (Miercurea-Ciuc, str. Salcâm nr. 1) până în 31 octombrie, pe baza adeverinței primite la punctele de colectare. Să aveți la îndemână cartea de indentitate!

Vor începe noul an școlar cu recipiente selective

În Miercurea-Ciuc și în împrejurime, elevii din 19 școli vor începe noul an școlar cu recipiente selective noi în instituțiile lor de învățământ. Firma noastră a predat premiile concursului de adunarea deșeurilor selective de primăvară: școliile care au fost cei mai buni au primit recipiente mari petru exterior, iar ceilalți s-au îmbogățit cu recipiente mici de interior.  

La concursul anunțat la sfârșitul lui martie s-au înscris 19 școli cu 31 de subunități, și cei 8010 elevi au colectat în total 14.466 kg de deșeuri reciclabile. Dintre cele 12 școli din Miercurea-Ciuc și 7 din împrejurime cei mai buni au fost elevii din Școala Generală „Nagy Imre” (3.489 kg), iar dacă luăm în calcul și numărul elevilor, Școala Generală „Xantus János” a fost cel mai perfomantă: 341 de elevi au adunat 2.244 kg de deșeuri (6,5 kg/elev).  

Pál Tamás, directorul executiv a firmei noastre a predat recipientele exterioare de 1.100 de litri pentru colectarea plasticului, hârtiei și al metalului, și containerul de 240 de litri pentru colectarea sticlei directoarei-adjunct a școlii Xántus János, Székely Adél pe 12 iulie. Au primit recipiente similare și școala „Nagy Imre”, și Școala Generală „Székely Mózes” din Lueta.

Toate instituțile de învățământ participante au primit câte trei recipiente de 50 litri, care pot fi plasate la coridor sau în sălile de predare. Din Miercurea-Ciuc Școala Genarală „József Attila”, „Petőfi Sándor” și „Liviu Rebreanu”, Colegiul Național „Márton Áron”, Liceul Tehnic „Joannes Kájoni”, „Kós Károly”, „Venczel József” și „Székely Károly”, Liceul de Arte „Nagy István” au primit recipiente mici. Iar din satele Școala Generală „Kájoni János” din Ciceu, Școala Generală „Zöld Péter” din Siculeni, Școala Generală „Arany János” din Mihăileni, Școala Generală „Márton Ferenc” din comuna Păuleni-Ciuc, Școala Generală „Benedek Elek” din Cetățuia, Școala Generală „Imets Fülöp Jákó” din comuna Tușnad și Liceul Tehnic „Tivai Nagy Imre” din Sânmartin.

În cursul competiției s-a adunat cel mai mult hârtie (10,8 tone), iar 2,2 tone de flacoane și 500 kg de alte deșeuri din plastic, care vor fi recilate. Ca consecința inițiativei noastre vom semna contracte pentru achiziția deșeurilor recilabile adunate în școlile respective.

Mulțumim pentru participare!