Home

IMG-2383
Natura ne oferă totul. De ce să nu o răsplătim prin conștientizarea problemelor de mediu? Să colectăm selectiv!
Depositphotos_42028675_original
Actual
Depositphotos_28598869_original
Program de transport
Depositphotos_12563163_original
Servicii

ȘTIRI

colectarea uleiului alimentar uzat

Ca o inițiativă inedită, în ultimele săptămâni, în Miercurea-Ciuc au fost amplasate, în mod experimental, cinci containere pentru colectarea uleiului alimentar uzat. Marți, 30 noiembrie, a avut loc prima golire a containerelor. În două săptămâni: 3,5 containere de câte 240 de litri au fost umplute cu ulei alimentar uzat. În ultimele zile, pubelele de colectare ale societății Gastrofilter SRL au fost distribuite în încă 10 locații din oraș, astfel că locuitorii pot folosi în total 15 recipiente pentru ulei. Locațiile au fost alese având în vedere siguranța acestora și ușurința accesului. Containerele de ulei pot fi găsite în următoarele locații:

 • Consiliul Județean Harghita (la barieră)
 • Salciei
 • Curtea de Conturi a județului Harghita
 • Casa Municipală de Cultură
 • Fondul Județean de Asigurări de Sănătate Harghita
 • Direcția Financiară Județeană Harghita
 • Intrarea în centrul comercial Nest (lângă tomberoanele de gunoi
 • Sediul poliției
 • Casa Județeană de Pensii Harghita
 • Cartierul Octavian Goga (în spatele magazinului Eurocenter)
 • Cartierul Spicului (la capătul scărilor)
 • Bulevardul Frăției nr. 16 (stație de autobuz)
 • Jigodin (Casa de cultură)
 • Taploca (stația de autobuz de lângă Harmopan)
 • Șumuleu (lângă Casa municipală)

Uleiul de gătit uzat, grăsimea de gătit, uleiul de gătit expirat sau stricat și untul sau margarina topită pot fi introduse în containerul de colectare, sigilate în sticle PET. Uleiul de motor uzat și alți lubrifianți, uleiurile minerale, deșeurile alimentare și alte tipuri de deșeuri nu sunt permise în containere. Încurajăm toată lumea să profite de oportunitatea de a folosi în mod corespunzător containerele de colectare a uleiului, făcând atât mediul nostru, cât și orașul nostru mai curat și mai verde.

anunț

reciclarea ramurilor tăiate ale copacilor 

Toaletarea copacilor și a tufișurilor este o activitate de primăvară pe care trebuie să o practicăm în fiecare an pentru ca natura din jurul nostru să respire. Această procedură este importantă pentru plante atât din punct de vedere estetic, cât și fiziologic. În ultimele săptămâni, locuitorii din mediul urban au efectuat această  întreținere, care din cele din urmă a rezultat într-o cantitate mare de deșeuri degradabile. Pe perioada debarasării de primăvară, compania noastră a colectat ramurile strânse și așezate lângă coșurile de gunoi special amenajate.

Conform unui regulament nou, acestea vor fi agregate și inventariate de către autoritățile competente  din silvicultură, iar taxa de inspecție este facturată pe metru cub după încheierea protocolului (acesta este un cost nou obligatoriu, apărut recent). După colectare și sortare, deșeurile de lemn sunt pregătite de colegii noștri și mărunțite cu ajutorul  unui tocător, astfel încât să poată fi reciclate cu ușurință pe parcursul consumului energetic.

Căutăm în permanență cumpărători pentru produsul rezultat, care ar putea să-l  recicleze în mod corespunzător. În cazul în care cunoașteți o oportunitate de valorificare pentru aceste produse, nu ezitați să ne contactați.

Colectarea de sticle – deșeurile au ajuns la destinație.

Un total de 73,8 tone de sticlă clasificate drept materiale de ambalare au fost colectate în urma debarasării de primăvară din luna aprilie: 31,9 tone în Miercurea Ciuc și 41,9 tone în mediul rural. Primăriile locale și municipalitățile au jucat un rol important în realizarea acestui proiect.

În perioada 13-17 aprilie, compania noastră a organizat o colectare selectivă a sticlei atât în Miercurea Ciuc cât și în zonele rurale din împrejurimi. Locuitorii au avut posibilitatea de a schimba deșeurile de sticlă în numerar, suma pe kilogram fiind 30 de bani. Un număr mare de persoane interesate de acest proiect au vizitat punctele de colectare, iar în ciuda faptului că s-au format cozi de persoane, predarea sticlelor a decurs fără probleme. Am preluat deșeurile de la un total de 853 de persoane, dintre care 335 din Miercurea Ciuc și 518 din mediul rural. Dintre punctele de colectare rurale, cea mai mare cantitate de deșeuri de sticlă a fost colectată în Ciucsângeorgiu, mai exact 5939 kg. Dintre punctele de colectare urbane, pe strada Lunca Mare au fost predate cele mai multe deșeuri de sticlă, mai precis 6439 kg de la un număr de 105 persoane. Deșeurile de sticlă predate la sediul nostru au cântărit 13148 kg.

Deșeurile colectate au fost transportate de compania noastră la centrul de procesare a deșeurilor Green Glass de lângă București, care este cea mai modernă și eficientă fabrică din zonă. Reciclarea deșeurilor de sticlă este o soluție sustenabilă, economisind astfel materii prime valoroase și contribuind semnificativ la protejarea mediului.

Miercurea Ciuc, 29.04.2021

ANVELOPE LA RECICLARE

Știați că granulele de cauciuc reciclate sunt utilizate în nenumărate moduri în toată Europa? Începând cu construcția de drumuri, pavarea locurilor de joacă și a terenurilor de sport, încălțăminte, izolarea acoperișului până la piese auto. Astfel, anvelopele uzate, dacă sunt reciclate corespunzător, nu mai sunt considerate deșeuri, ci o materie primă valoroasă.

în cadrul debarasării de primăvară am reușit să colectăm multe deșeuri, care între timp au fost sortate și sunt pe drum de a fi reciclate. În ziua de astăzi, din păcate cantitatea de anvelope uzate crește, deci este deosebit de important să colectăm și să reciclăm aceste produse din cauciuc. Compania noastră a trimis la reciclare toate anvelopele care au fost colectatate în urma debarasării de primăvară. Vă mulțumim, dacă ați contribuit la acest proiect, împreună putem acționa responsabil.

CE AR TREBUI SĂ FAC CU DEȘEURILE MELE?

Deșeurile de diferite feluri le colectăm în mod selectiv, dar modalitatea acestora diferă în funcție de unde locuiți.
Vă rugăm, să selectați opțiunea care vi se potrivește!

program de transport

Program
în
Miercurea Ciuc

Program
la
sate

servicii

Colectarea
și transportul
deșeurilor


Activități de măturat, spălat, stropire și întreținerea căilor publice

Deszăpezire și menţinere în funcţiune a căile publice

We do trash removal in timely manner, so you won’t have problems with trash.

Tarife

Operatorul regional de salubrizare Eco-Csík SRL informează clienții, că în baza dispozițiilor OUG nr. 74/2018, al ordinului nr. 109/2007 al Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC), respectiv în temeiul Hotărârii nr. 8/2021 al AIDM Alcsik, începând cu data de 1 ianuarie 2022 tarifele pentru activitatea de colectare al deșeurilor municipale se modifică în felul următor:
Tarife in Miercurea Ciuc
Tarif pentru cei care
NU separă deșeurile
Tarife in sate
Tarif pentru cei care
NU separă deșeurile
Persoane fizice din case particulare:
*preț cu TVA
*preț cu TVA
*preț cu TVA
*preț cu TVA
pubelă 50 l
14,59 lei
23,09 lei
11,73 lei
22,05 lei
pubelă 80 l
28,58 lei
46,18 lei
23,45 lei
44,09 lei
pubelă 120 l
42,58 lei
69,27 lei
35,18 lei
66,14 lei
pubelă 150 l
57,17 lei
92,36 lei
46,90 lei
88,19 lei
pubelă 240 l
92,75 lei
150,09 lei
58,63 lei
110,23 lei
saci de 120 l pentru deșeuri excedentare
17.00 lei
28,00 lei
16,52 lei
26,20 lei
Persoane fizice din blocuri de locuit:
14,24 lei/pers
22,74 lei/pers
Persoane juridice:
155,39 lei/m³
267,20 lei/m³
143,25 lei/m³
193,63 lei/m³
Deșeuri de construcții, vechituri:
178,38 lei/m³
304,60 lei/m³
178,38 lei/m³
304,60 lei/m³

Transportul deșeurilor reciclabile, colectate selectiv şi curat (PET, plastic, carton, hârtie de tipar, metale şi sticle), respectiv deșeurile verzi (crengi, rumeguş, resturi de fructe și legume etc.) în cazul municipiului Miercurea-Ciuc se face gratuit.

*în cazul comunei Lueta colectarea deșeurilor – după modul obișnuit – se întâmplă în saci plastici.

opțiuni de plată

Firma noastră edită factură în fiecare trei luni pentru personane fizice. Pentru persoane juridice edităm factură lunar. Puteți să achitați factura prin transter bancar (cod IBAN Firma noastră emite factură la fiecare trei luni pentru persoane fizice. Pentru persoane juridice emitem factură lunar. Puteți să achitați factura prin transter bancar (cod IBAN: RO34OTPV260000614557RO01), prin plătirea în numerar sau cu card la toate punctele Paypoint sau în fiecare magazin cu terminal Un-doi, la casa Harvíz S.A. (strada Salcâm nr. 1., strada Revoluției din Decembrie nr. 17.), în numerar la expeditorii noștri de factură, sau în cazul persoanelor juridice la sediul clientului pentru personalul nostru autorizat.
 Magazine cu Paypoint
Magazine cu terminal un-doi.
Expeditorii noștri de factură din Miercurea-Ciuc.
Expeditorii noștri și puncte de plată de factură în afara orașului.
Lunile de facturare în afara orașului.

Campanii

Valorificați
deșeurile!

Iskolai szelektív
hulladékgyűjtési
verseny

Üvegek
nagy
beváltása

Cronică verde

Incendiile de pădure: Anul 2019 s-a situat în medie, cu episoade "fără precedent", potrivit Copernicus
curate
Peste 220.000
de hectare de arii naturale protejate în Harghita


De ce nu este
funcţional
sistemul de
gestionare a
deşeurilor din
judeţ, la trei ani de
la inaugurarea
Centrului de la
Remetea?

Posturi vacante

ECO-CSiK SRL ANGAJEAZĂ

în sectorul gestionării deșeurilor

CERINȚE:
– Cunoștințe minime de gestionare a deșeurilor (colectare selectivă a deșeurilor)
– Cunoștințe de operare pe calculator (Microsoft Word, Excel)
– Permis de conducere categoria B
– Cunoștințe de limba română și maghiară la nivel conversațional

CE OFERIM NOI:

– Siguranța unui loc de muncă stabil pe termen lung
– Mașină și telefon de serviciu
– Salariu fix competitiv
– Atmosferă bună
Cei interesați pot să se prezinte de luni până joi între orele 8-14, vineri între orele 8-12 la secretariatul de la punctul de lucru din Miercurea Ciuc, str. Salcâm nr. 1, având asupra lor o copie de pe cartea de identitate, un CV și o cerere de angajare, sau pot trimite aceste documente prin email la adresa office@ecocsik.ro.
Pentru informații suplimentare puteți suna la nr. de telefon 0734 772 714.
 
ECO-CSiK SRL ANGAJEAZĂ

COORDONATOR
pentru curățarea și întreținerea stradale

CERINȚE:

– Fiabilitate, spirit de echipă
– Studii medii
– Permis de conducere categoria B

CE OFERIM NOI:

– Siguranța unui loc de muncă stabil pe termen lung
– Mașină și telefon de serviciu
– Salariu fix competitiv
Cei interesați pot să se prezinte de luni până joi între orele 8-14, vineri între orele 8-12 la secretariatul de la punctul de lucru din Miercurea Ciuc, str. Salcâm nr. 1, având asupra lor o copie de pe cartea de identitate, un CV și o cerere de angajare, sau pot trimite aceste documente prin email la adresa office@ecocsik.ro.
Pentru informații suplimentare puteți suna la nr. de telefon 0734 772 714.
 
ECO-CSiK SRL ANGAJEAZĂ

SOFER CAMION (cat. C)

Cei interesați pot să se prezinte de luni până joi între orele 8-14, vineri între orele 8-12 la secretariatul de la punctul de lucru din Miercurea Ciuc, str. Salcâm nr. 1, având asupra lor o copie de pe cartea de identitate, un CV și o cerere de angajare, sau pot trimite aceste documente prin email la adresa office@ecocsik.ro.
Pentru informații suplimentare puteți suna la nr. de telefon 0734 772 714.
 
ECO-CSiK SRL ANGAJEAZĂ

MUNCITOR NECALIFICAT (ÎNCĂRCĂTOR AUTO, LUCRĂTOR PENTRU SALUBRIZARE …)

 
Cei interesați pot să se prezinte de luni până joi între orele 8-14, vineri între orele 8-12 la secretariatul de la punctul de lucru din Miercurea Ciuc, str. Salcâm nr. 1, având asupra lor o copie de pe cartea de identitate, un CV și o cerere de angajare, sau pot trimite aceste documente prin email la adresa office@ecocsik.ro.
Pentru informații suplimentare puteți suna la nr. de telefon 0734 772 714.
 
Telefon:

+40-737 026869

Adresa:

Str. Salcâm, Nr. 1, Miercurea-Ciuc, județul Harghita