ECO-CSÍK – Térségi Hulladékgazdálkodó
Válasszon nyelvet:
ECO-CSÍK
Térségi Hulladékgazdálkodó
Akác utca 1 szám, Csíkszereda +40-737 026869 office@ecocsik.ro

Hírek, közlemények

Kis kezek nagy dolgokért az Aranyalma Óvodában

Örömmel járultunk hozzá tárolókkal az Aranyalma Óvoda környezettudatossági programjához. A Kis kezek nagy dolgokért elnevezésű projekt keretében az ovisok a szelektív hulladékgyűjtést gyakorolták, továbbá játékokat, díszeket készítettek egyes hulladékokból. Ezekből ráadásul kiállítást is berendeztek.
Gratulálunk az óvónőknek, a gyermekeknek és a szülőknek is a környezettudatos neveléshez! Kívánjuk, hogy példájuk ragadós legyen!

Értesítjük tisztelt ügyfeleinket, hogy 2019 október 23.-án 12 órától nincs ügyfelfogadás

Megértésüket köszönjük!

Mintegy 65 tonna üveget küldtek újrahasznosításra a csíkiak

A majdnem végleges adatok szerint hozzávetőleg 65 tonna üveget váltottak be a cégünk által szervezett október 8–12-i, újrahasznosítást szolgáló kampány során. Ezzel rekord született: korábban sosem volt példa rá, hogy a Csíki-medencéből ilyen nagy mennyiségű üveg hulladékot indítsanak útnak újrahasznosítás céljából.

Értékesítse hulladékait!

Tavasszal több mint 50 tonna üveg hulladékot gyűjtöttünk be a csíki lakosságnak köszönhetően, ezeket azóta már újrahasznosították. A kampányt megismételjük, és ezúttal nemcsak Csíkszeredában, hanem a teljes szolgáltatási területünkön gyűjtjük az üveget október 8. és 12. között. Akciónkkal párhuzamosan elektromoshulladék-gyűjtést szervez az SLC. A tisztán leadott üveg kilogrammjáért ezúttal is 40 bani készpénz jár, az elektromos hulladékokért pedig ajándékutalványban részesül.

Értesítjük tisztelt ügyfeleinket, hogy augusztus 15-én és 16-án, csütörtökön és pénteken cégünknél nincs ügyfélfogadás.

Megértésüket köszönjük!

Szelektív gyűjtésre alkalmas új kukákkal kezdhetik a következő tanévet

Csíkszeredában és környékén 19 iskola diákjai kezdhetik meg úgy a következő tanévet, hogy szelektív hulladékgyűjtést lehetővé tevő, vadonatúj kukák lesznek az iskolájukban. Cégünk átadta a tavaszi hulladékgyűjtési versenyünk résztvevőinek járó díjakat: a legjobban szereplő iskoláknak nagyméretű kültéri hulladékgyűjtő edényekkel, a többieknek pedig folyosókon elhelyezhető beltéri kukákkal köszöntük meg az igyekezetet.

46 tonna üveg vár újrahasznosításra

Várakozásainkat felülmúló mennyiségben gyűlt üveg hulladék a Csíkszereda Polgármetseri Hivatalával közösen szervezett június 27-i üveggyűjtésünk alkalmával: a csíkszeredai és környékbeli lakosok jóvoltából 46 tonna üveget hasznosítanak újra.

Üvegek nagy beváltása

Cégünk Csíkszereda Polgármesteri Hivatalával közösen üveggyűjtést szervez Csíkszeredában június 27-én a hulladékújrahasznosítási arány növelésének céljával. Minden kilogramm üvegért 40 banit fizetünk.

Szelektív hulladékgyűjtés: a Xantus nyerte a versenyünket

A csíkszeredai Xantus János Általános Iskola nyerte meg a kéthónapos iskolai szelektív hulladékgyűjtési versenyünket, amelyet március végén hirdettünk meg Csíkszereda Polgármesteri Hivatalával közösen. A lövéteiek és a szintén csíkszeredai Nagy Imre Általános Iskola diákjai is új tárolóedényekkel gazdagodnak.

A csíkszeredai szelektív gyűjtésről

A szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatban visszatérő kérdés, hogy miért érdemes külön gyűjteni a különböző hulladéktípusokat, ha azokat úgyis együtt szállítja el a hulladékgazdálkodási vállalat. Cégünk a gyűjtőpontoknál új információs matricák feltüntetésével, illetve pontosítással igyekszik választ adni a miértekre.