ECO-CSÍK – Térségi Hulladékgazdálkodó
Válasszon nyelvet:
ECO-CSÍK
Térségi Hulladékgazdálkodó
Akác utca 1 szám, Csíkszereda +40-737 026869 office@ecocsik.ro
<< Vissza

Értékesítse hulladékait!

Tavasszal több mint 50 tonna üveg hulladékot gyűjtöttünk be a csíki lakosságnak köszönhetően, ezeket azóta már újrahasznosították. A kampányt megismételjük, és ezúttal nemcsak Csíkszeredában, hanem a teljes szolgáltatási területünkön gyűjtjük az üveget október 8. és 12. között. Akciónkkal párhuzamosan elektromoshulladék-gyűjtést szervez az SLC. A tisztán leadott üveg kilogrammjáért ezúttal is 40 bani készpénz jár, az elektromos hulladékokért pedig ajándékutalványban részesül.


Helyszínek és időpontok

Az ötnapos kampány a községközpontokban kezdődik és Csíkszeredában zárul a következő ütemezés szerint:

október 8., kedd: Csíkcsicsó, Madéfalva, Csíkrákos, Csíkszentmihály

október 9., szerda: Csíkszentkirály, Csíkszentimre, Csíkszentsimon, Tusnád

október 10., csütörtök: Csíkszentlélek, Csíkszentgyörgy, Csíkpálfalva, Lövéte

október 11., péntek: Csíkszentmárton, Csíkkozmás, Kászonaltíz

október 12., szombat: Csíkszereda (Nagyrét utca, Csíksomlyó, Zsögöd utca, Testvériség sugárút)

Minden helyszínen 10 és 17 óra között vesszük át a hulladékot. Legyen Önnél személyi igazolvány, mert ez alapján állítjuk ki azt az utalványt, amellyel kiválthatja a hulladékért járó készpénzt a cégünk székhelyén (Csíkszereda, Akác utca 1. szám), október 31-ig.

 

Mit és hogyan?

Beváltható mindennemű, csomagolóanyagként számon tartott üveg hulladék: befőttesüveg, ásványvizes és röviditalos üvegpalack, boros-, sörös-, pezsgős-, szörpös üveg, illetve bébiételes és parfümös üveg. NEM adhat le ugyanakkor ablaküveg, tükör, villanykörte, hőálló üvegtál, szemüveg, neoncső, orvosságos üveg. 

Kérjük, az üvegeket mossa át, a zárókupakot pedig távolítsa el róluk. A hulladékot gyűjtse átlátszó műanyag zsákba.

A nagy méretű elektromos hulladékokért (az épen leadott mosógépekért és mosogatógépekért, ruhaszárítókért, légkondícionáló berendezésekért, hűtőszekrényekért, fagyasztókért) 20 lejes ajándékutalványt, a gázkályhákért és a nagy méretű vízmelegítőkért 10 lejes ajándékutalványt, minden egyéb, villanyárammal vagy elemmel működő gépért pedig tombolát kap, amelyet egységesen a csíkszeredai gyűjtés napján, 17.30 órakor sorsolnak ki. Az elektromoshulladék-gyűjtéssel kapcsolatban a 0741–233257 vagy a 0800–444800 telefonszámon tudhat meg bővebb információkat.