ECO-CSÍK – Térségi Hulladékgazdálkodó
Válasszon nyelvet:
ECO-CSÍK
Térségi Hulladékgazdálkodó
Akác utca 1 szám, Csíkszereda +40-737 026869 office@ecocsik.ro
<< Vissza

Szelektív hulladékgyűjtés: a Xantus nyerte a versenyünket

A csíkszeredai Xantus János Általános Iskola nyerte meg a kéthónapos iskolai szelektív hulladékgyűjtési versenyünket, amelyet március végén hirdettünk meg Csíkszereda Polgármesteri Hivatalával közösen. A lövéteiek és a szintén csíkszeredai Nagy Imre Általános Iskola diákjai is új tárolóedényekkel gazdagodnak.

 

Összesen 14,5 tonna szelektív hulladék gyűlt össze a hulladékgazdálkodási vállalatunk szolgáltatási területén levő iskolákban a március 25-én kezdődött és május 24-én zárult iskolák közti versenyen.

A környezettudatossági verseny keretében a csíkszeredai Nagy Imre Általános Iskola diákjai gyűjtötték a legtöbb újrahasznosítható hulladékot (közel 3,5 tonnát), a létszámarányos visszaosztás után kialakult sorrendben azonban a Xantus János Általános Iskola diákjai bizonyultak a legügyesebbeknek: átlagosan 6,51 kg hulladékot gyűjtöttek fejenként. A lövétei Székely Mózes Általános Iskolában a tanulók átlagosan 4,72 kg hulladékot, a már említett Nagy Imre diákjai pedig 4,15 kg-t gyűjtöttek.

Az így kialakult sorrend alapján e három iskolát a szelektív gyűjtést elősegítő kültéri tárolókkal díjazza az Eco-Csík: egy-egy 1100 literes edényben műanyagot, papírt és fémet gyűjthetnek, egy-egy 240 literes kukába pedig az üveget dobhatják. Folyosóra helyezhető kis méretű tárolókkal gazdagodik ugyanakkor a többi iskola, amely részt vett a versenyben.

A két hónap alatt 19 tanintézmény 37 alegységének 8010 tanulója gyűjtötte a hulladékot. Köszönjük nekik és pedagógusaiknak az igyekezetet! Köszönjük, hogy ezáltal környezettudatos nemzedék nevelkedik, és kérjük, folytassák a hulladékok szelektív gyűjtését!

 

Pál Tamás,

az Eco-Csík ügyvezető igazgatója

 

Szőke Domokos,

Csíkszereda alpolgármestere