ECO-CSÍK – Térségi Hulladékgazdálkodó
Válasszon nyelvet:
ECO-CSÍK
Térségi Hulladékgazdálkodó
Akác utca 1 szám, Csíkszereda +40-737 026869 office@ecocsik.ro
<< Vissza

46 tonna üveg vár újrahasznosításra

Várakozásainkat felülmúló mennyiségben gyűlt üveg hulladék a Csíkszereda Polgármetseri Hivatalával közösen szervezett június 27-i üveggyűjtésünk alkalmával: a csíkszeredai és környékbeli lakosok jóvoltából 46 tonna üveget hasznosítanak újra.


Először próbálkoztunk azzal, hogy készpénzt fizetünk a csomagolóanyagnak minősülő, hulladékká vált üvegért. A kilónként 40 bani talán nem sok, de a lakosság is megértette, hogy mégis előnyös kapni érte egy kis pénzt, mint fizetni az elszállításáért.

A négy gyűjtőpontnál már nyitás előtt sorban álltak az emberek, és zárásig folyamatos volt az üvegek leadása. Volt, aki néhány kilót hozott, és olyan is akadt, aki tonnákat. Így végül 46 tonna üveg gyűlt össze, azaz három teherautónyi hulladék – és hétfőn még ez is kiegészülhet, mert nagy mennyiség leadására előjegyzést igényeltek. Nagyon fontos tudniuk: a hulladékot a GreenGlass Recycling Rt. újrahasznosítja.

Köszönjük, hogy aktívan részt vettek az üveggyűjtésben, és máris arra buzdítjuk, hogy kezdjenek gyűjteni az őszi üvegbeváltásra!