ECO-CSÍK – Térségi Hulladékgazdálkodó
Válasszon nyelvet:
ECO-CSÍK
Térségi Hulladékgazdálkodó
Akác utca 1 szám, Csíkszereda +40-737 026869 office@ecocsik.ro
<< Vissza

A csíkszeredai szelektív gyűjtésről

A szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatban visszatérő kérdés, hogy miért érdemes külön gyűjteni a különböző hulladéktípusokat, ha azokat úgyis együtt szállítja el a hulladékgazdálkodási vállalat. Cégünk a gyűjtőpontoknál új információs matricák feltüntetésével, illetve pontosítással igyekszik választ adni a miértekre.


Az Eco-Csík Kft. az újrahasznosítható hulladékok tárolására sárga, kék és zöld edényeket használ. A sárgába műanyagot és fémet, a kékbe papírt, a zöldbe üveget gyűjtünk. A szelektíven gyűjtött hulladékot viszont további szempontok alapján újraválogatjuk, ezért történhet meg, hogy a műanyagot, a fémet és a papírt ugyanazon autó szállítja el.

Ennek jegyében a gyűjtőpontoknál levő tárolókra új matricákat ragasztunk ki. Kérjük, ahogyan eddig, úgy ezután is a sárga tárolóba műanyagot és fémet, a kékbe pedig papírt gyűjtsenek, de leginkább arra figyeljenek, hogy az üveget csakis a zöld színű edényekbe gyűjtsék.

A gyűjtőpontok tisztaságának megőrzése érdekében továbbá arra hívjuk fel a figyelmüket, hogy amennyiben a PET-palackokat laposra préselve dobják el, a gyűjtőedények sokkal lassabban telnek meg, így pedig cégünk is hatékonyabban végezheti a munkáját.

Köszönjük szépen!