Főoldal

IMG-2383
A természet mindent megad nekünk.
Viszonozzuk környezettudatossággal!
Gyűjtsünk szelektíven!
Depositphotos_42028675_original
Aktuális
Depositphotos_28598869_original
Szállítási program
szemetszallitas
Szolgáltatások

HÍREK

az étolajgyűjtő konténerek akcióban

Az elmúlt hetekben, próba jelleggel kihelyezett 5 db használt étolaj gyűjtésére alkalmas konténer egy újszerű kezdeményezés városunkban. Kedden, november 30-án megtörtént az olajos konténerek első kiürítése, amelyek tartalma három és fél 240 l-es kukát töltött meg.  Büszkék vagyunk rá, hogy Románia szinten mi vagyunk az elsők, akik a fizikai személyektől ilyen módon gyűjtik be a használt étolajat. 

Az elmúlt napokban a háromszéki Gastrofilter Kft. konténerei további 10 helyszínre kerültek ki a város különböző pontjain, így a lakók összesen 15 olajos konténert használhatnak. Az olajos dobozokat a következő helyszíneken találhatják meg:

 • Hargita Megye Tanácsa (a sorompónál)
 • Fűzfa utca (a szelektív hulladékgyűjtőnél)
 • Hargita Megyei Számvevőszék
 • Városi Művelődési Ház
 • Hargita Megyei Egészségbiztosítási Pénztár
 • Hargita Megyei Pénzügyi Igazgatóság
 • Nest bevásárlóközpont bejárata (a szemetes dobozok mellett)
 • Rendőrség
 • Nyugdíjosztály
 • Octavian Goga negyed (az Eurocenter üzlet háta mögött)
 • Kalász negyed (a lépcsők aljánál)
 • Testvériség sugárút 16. (buszmegálló)
 • Zsögöd (kultúrotthon)
 • Taploca (a Harmopan melletti buszmegálló)
 • Somlyó (a Községháza mellett)

A gyűjtődobozba dobhatjuk a használt sütőolajat, a főzésből származó zsíradékokat, a lejárt szavatosságú vagy romlott étolajat, továbbá a megolvasztott vajat vagy margarint PET-palackba zárva dobhatjuk a gyűjtőedénybe. A konténerekbe tilos használt motorolajat és egyéb kenőanyagokat, ásványi olajakat, ételmaradékokat, illetve más hulladéktípusokat dobni! Mindenkit arra bíztatunk, hogy éljünk lehetőségeinkkel és használjuk megfelelően a olajgyűjtő konténereket, így téve környezetünket és városunkat is egyaránt tisztábbá, környezetbarátabbá.

Tájékoztató

A LEMETSZETT ÁGAK ÚJRAHASZNOSÍTÁSA

A fák, bokrok metszése egy olyan tavaszi tevékenység, amelyet minden évben el kell végeznünk ahhoz, hogy a körülöttünk élő természet is fellélegezhessen. A metszés a növényeknek esztétikailag és élettanilag is egyaránt fontos. Ez elmúlt hetekben a városlakók elvégezték a tavaszi metszést a környezetükben és ebből adódóan nagy mennyiségű, lebomló hulladék keletkezett.

Vállalatunk a városban zajló tavaszi nagytakarítás alkalmával összegyűjtötte a szemetesek mellé megfelelően kihelyezett, felnyesett és összekötött ágakat amelyeket a városlakók készítettek ki a metszés után.
Ezeket egy új szabályozás értelmében az erdészet és az illetékes szervek összesítik, leltározzák majd a jegyzőkönyv létrejötte után a felmérés díját köbméterenként leszámlázzák (ez egy új, kötelező költségelem, amely eddig nem volt).

A fahulladékot kollégáink a különválogatás után megfelelően előkészítik és a darálógép segítségével összeaprítják úgy, hogy az energetikai felhasználás során könnyedén újrahasznosítható legyen. Az így létrejövő termékre folyamatosan keressük a felvásárlókat, akik megfelelően tudnák hasznosítani az aprítékot.
Ha bárki tud valamilyen értékesítési lehetőséget erre a termékre, megkérjük keressen minket bizalommal.

TAVASZI ÜVEGGYŰJTÉS – CÉLBA ÉRT A HULLADÉK

Összesen 73,8 tonna csomagolóanyagnak minősülő üveg gyűlt össze cégünk áprilisi szelektív üveggyűjtésén: Csíkszeredában 31,9 tonna, falvakon pedig 41,9 tonna üveghulladékot vettünk át. A mozgósításban sokat segítettek a helyi polgármesteri hivatalok és önkormányzatok.

Cégünk április 13–17. között üveggyűjtést szervezett az egész szolgáltatási területén, így Csíkszereda mellett a községekben is begyűjtöttük az üveghulladékot. A lakók idén is készpénzre válthatták a leadott üveghulladékot, így kilónként helyben 30 banit fizettünk mindenkinek. Nagyon sok érdeklődő látogatott el a gyűjtőpontokhoz, de a néha kialakuló sorok ellenére zavartalan volt az üvegek leadása. Összesen 853 személytől vettünk át hulladékot, melyből 335 Csíkszeredában, 518 személy pedig vidéken használta ki a lehetőséget. A vidéki gyűjtőpontok közül Csíkszentgyörgyön gyűlt a legnagyobb mennyiségű üveghulladék, pontosabban 5939 kg-ot adtak le a helybéliek. A városi pontok közül a Nagyrét utcai “cirkuszkert” volt a legforgalmasabb, 105 személytől összesen 6439 kg üveghulladékot sikerült átvennünk. A cégünk udvarán leadott nagyobb mennyiségekből 13148 kg üveg gyűlt össze.

Az összegyűlt üveghulladékot vállalatunk elszállította a Bukarest mellett található Green Glass hulladékfeldolgozó központba, amely a környék legmodernebb és legnagyobb teljesítményű gyára. Az újrahasznosítás az üveghulladék egy fenntartható megoldása, ezáltal értékes nyersanyagokat takarítunk meg és nagyban hozzájárulunk a  környezet megóvásához.

Csíkszereda, 2021.04. 29.

NAGY MENNYISÉGŰ GUMIABRONCSOT KÜLDTÜNK ÚJRAHASZNOSÍTÁSRA

Tudta, hogy az újrahasznosított gumigranulátumot számtalan módon felhasználják európa szerte? Többek között útépítéseknél, játszóterek és sportpályák burkolásánál, cipőkhöz, tetőszigeteléshez, autóalkatrészekhez stb. Így az elhasznált gumiabroncsok megfelelően újrahasznosítva már nem hulladéknak, hanem értékes nyersanyagnak minősülnek.

A tavaszi lomtalanítás alkalmával 316 tonna hulladékot sikerült összegyűjtenünk, melyeket időközben különválogattunk és lassan minden újrahasznosítható hulladéktípust elindítunk az ujjászületés útján. Napjainkban sajnos egyre csak növekszik a lefutott gumiabroncsok száma, ezért kifejezetten fontos az elhasznált gumitermékek összegyűjtése és újrahasznosítása. Vállalatunk a mai nap újrahasznosításra küldte az összes gumiabroncsot, amely a lomtalanítás alkalmával összegyűlt. Köszönjük, ha Ön is hozzájárult ehhez, együtt felelősen tudunk cselekedni.

Csíkszereda, 2021.04.21

szolgáltatásaink

Hulladék-
begyűjtés
és szállítás


Utcaseprés

Hótakarítás
és csúszás-
mentesítés

We do trash removal in timely manner, so you won’t have problems with trash.

mit tegyek a hulladékommal?

A különböző hulladéktípusokat szelektíven gyűjtjük, ennek módja azonban eltérő annak függvényében, hogy hol lakik.
Kérjük, válassza ki az önnek megfelelő opciót!

Szállítási program

Csíkszeredai
hulladékszállítási
program

Vidéki
hulladékszállítási
program

díjszabás

Az Eco-Csík Kft. – az Alcsík Kistérség Közösségi Fejlesztési Társulás 2021/7-es határozata értelmében – 2021. november 1-jétől a háztartási hulladékot a következő díjszabással szállítja el:
Alapdíjak Csíkszeredában
Emeltdíj a nem szelektíven
gyűjtőknek
Alapdíjak falvakon*
Emeltdíj a nem szelektíven
gyűjtőknek
Magánházban lakó magánszemélyek:
*ÁFA-val
*ÁFA-val
*ÁFA-val
*ÁFA-val
50 L-es kuka
13,38 lej
21,26 lej
10,69 lej
20,18 lej
80 L-es kuka
26,22 lej
42,52 lej
21,39 lej
40,37 lej
120 L-es kuka
39,06 lej
63,78 lej
32,08 lej
60,55 lej
150 L-es kuka
52,44 lej
85,04 lej
42,78 lej
80,73 lej
240 L-es kuka
85,08 lej
138,18 lej
53,47 lej
100,92 lej
120 L-es pótzsák töbllethulladéknak
17.00 lej
28,00 lej
16,52 lej
26,20 lej
Tömbházban lakó magánszemélyek:
13,09 lej/fő
20,96 lej/fő
Jogi személyeknek
143,69 lej/m³
248,73 lej/m³
130,24 lej/m³
240,35 lej/m³
Építkezési hulladékok, lomok:
166,68 lej/m³
191,68 lej/m³
166,68 lej/m³
191,68 lej/m³

A szelektíven és tisztán gyűjtött, újrahasznosítható hulladék (PET, műanyag, karton, nyomdai papír, fémek és üveg), valamint Csíkszereda területén a lebomló hulladék (nyesedék, faágak stb.) elszállítása díjmentes.

*Lövéte esetében a bejáratott módszer szerint továbbra is zsákokban történik a hulladék összegyűjtése.

fizetési lehetőségek

Cégünk magánszemélyeknek háromhavonta, jogi személyeknek havonta számláz. A számlát befizethetik online banki átutalással (IBAN-kód: RO34OTPV260000614557RO01), továbbá készpénzben vagy kártyával az összes Paypoint és un-doi terminállal rendelkező kereskedelmi egységnél, a Harvíz Rt. pénztárainál (Akác utca 1. szám, Decemberi Forradalom utca 17. szám), kizárólag készpénzben pedig a számlakihordóinknál, vagy jogi személyek esetében az ügyfél székhelyén a meghatalmazottunknál.
Paypointtal rendelkező kereskedelmi egységek.
Az un-doi terminállal rendelkező egységek.
Csíkszeredai számlakihordóink.
Számlázási hónapok falvakon.

Kampányok

Értékesítse
hulladékait!

Iskolai szelektív
hulladékgyűjtési
verseny

Üvegek
nagy
beváltása

Tavaszi
lomtalanítás

zöld szemle

Egy koszos tejfölösdobozzal tönkreteheted az egész szelektívgyűjtést

Nehéz felelősségre vonni a természet szennyezőit


Átalakulás előtt a csíkszeredai hulladékgazdálkodás és a közszállítás

álláslehetőség

 
AZ ECO-CSÍK KFT.

C-KATEGÓRIÁS KAMIONSOFŐR (hótalanító csoport)

munkatársat alkalmaz.

Traktorvezetési ismeret előnyt jelent. Jelentkezni lehet naponta hétfőtől csütörtökig 8-14 óra, pénteken 8-12 óra között kéréssel, önéletrajzzal és személyi igazolvány másolattal a cég munkapontján (Csíkszereda, Akác utca 1. szám) a titkárságon vagy küldhetik az iratokat az office@ecocsik.ro e-mail címre.
Bővebb információk a 0734 772 714-es telefonszámon.
 
 
AZ ECO-CSÍK KFT.

SZÁMLÁZÓ – KÖNYVELŐ 

munkatársat alkalmaz.
Jelentkezni lehet naponta hétfőtől csütörtökig 8-14 óra, pénteken 8-12 óra között kéréssel, önéletrajzzal és személyi igazolvány másolattal a cég munkapontján (Csíkszereda, Akác utca 1. szám) a titkárságon vagy küldhetik az iratokat az office@ecocsik.ro e-mail címre.
Bővebb információk a 0734 772 714-es telefonszámon.
 
 
AZ ECO-CSÍK KFT.

Segédmunkást (rakodó, utca hálózat takarító stb.)

alkalmaz.
Jelentkezni lehet naponta hétfőtől csütörtökig 8-14 óra, pénteken 8-12 óra között kéréssel, önéletrajzzal és személyi igazolvány másolattal a cég munkapontján (Csíkszereda, Akác utca 1. szám) a titkárságon vagy küldhetik az iratokat az office@ecocsik.ro e-mail címre.
Bővebb információk a 0734 772 714-es telefonszámon.
 
Telefon:

+40-737 026869

Cím:

Akác utca 1. szám, Csíkszereda